Hírek

Egy nap alatt kétszer bukott le egy jászkiséri jogsértő férfi

A megalapozott gyanú szerint, a férfi reggel ékszert és mobiltelefont vitt magával, délután egy kerékpárral ment volna haza.

Ismeretlen személy bement egy jászkiséri családi házba 2021. március 18-án 7 óra 30 perc és 8 óra között, ott kutatást végzett és három régi típusú mobiltelefon készülékkel, három női nyaklánccal és egy doboz cigarettával távozott. A bejelentést követő gyors rendőri intézkedés eredményeképpen a feltételezett elkövető nem jutott messzire, a járőrök elfogták és előállították a Jászapáti Rendőrőrsre. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, az eltulajdonított értékek megtalálásra és lefoglalásra kerültek.

Megalapozott a gyanú arra is, hogy a terhelt valósította meg azt a bűncselekményt, ami 2021. március 18-án 14 óra körül történt Jászapátiban. A férfi egy áruház előtti kerékpártárolóból vitt el egy női kerékpárt, de egy szolgálation kívüli rendőr tetten érte. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a jogsértőt, majd előállították a Jászapáti Rendőrőrsre.  A 24 éves gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.  A rendőröknek elmondta, hogy nem volt mivel a lakcímére hazautazzon, ezért esett a választása a kerékpárra. A nyomozók a biciklit lefoglalták, így az okozott kár megtérült.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.