Hírek

Egy napon két helyszínen a megelőzés jegyében

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei ismét házhoz mentek Törökszentmiklóson.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere és iskolaőre, valamint a település polgárőrségének képviselője 2021. június 26-án a város főterén a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Bűnmegelőzési Mobil Centrum kisbuszával, vagyonvédelmi kitelepüléssel várta az érdeklődőket a „Házhoz megyünk” elnevezésű prevenciós programra.

A bűnmegelőzési standnál a trükkös lopások, a lakásbetörések és az idősek sérelmére elkövetett csalások – kiemelten az úgynevezett „Unokázós csalások” – megelőzésének lehetőségeire és ehhez kapcsolódóan az áldozatvédelemmel kapcsolatos információkra hívták fel a figyelmet, illetőleg adtak át tájékoztató kiadványokat, valamint a 112 általános segélyhívó szám helyes használatáról és a „Signal for Help” segítségkérő kézmozdulatról is kaptak tájékoztatást az érdeklődők.

Ugyanezen a napon a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai – az Ipolyi Közművelődési Központ felkérésére – a városi strandfürdő területén megrendezett „Gyermek Juniális” programon is részt vettek a Bűnmegelőzési Mobil Centrum kisbuszával. A fenti programokon túl ezen a helyszínen a gyermekek számára készült interaktív ház modell felállításával és vagyonvédelmi eszközök játékos formában történő bemutatásával – várták az érdeklődőket. A bűnmegelőzési ponton, a vakáció kezdetével a nyári szünidő biztonságos eltöltéséhez kapcsolódó rejtvényekkel, játékos feladatokkal is készültek a kilátogató családok számára.

A rendőrség bűnmegelőzési szakembere felhívta az érdeklődők figyelmét a vagyonbiztonság fontosságára és értékeik fokozott védelmére, valamint arra, hogy mit tegyenek, ha bűncselekmény áldozatává válnak.

A Kábítószer Ellenes Világnap kapcsán, a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály által, 2021. július 26-án éjfélig meghirdetett Ne próbáld ki, inkább rakd ki! elnevezésű, megelőzési célú kirakós nyereményjátékát is ismertették a prevenciós pontot felkereső gyermekek és szüleik számára, és felhívták a figyelmet a szerhasználat veszélyeire, az egészséges életmód kiemelt fontosságára.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság prevenciós pontjait ezen a napon mintegy 150 fő látogatta meg.