Hírek

Egyikük felesége autójával jártak betörni – elfogták a feltételezett elkövetőket

A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2020 novembere és 2021. január között több lakásba tört be Budapesten.

Feljelentés érkezett a rendőrségre 2020. november 1-én arról, hogy betörtek egy házba Budapesten, a XVII. kerületben. Az elkövető a házból nem lopott el semmit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitányságán lopás vétség kísérlete miatt rendeltek el nyomozást.

A nyomozás során azonosították a feltételezett elkövetőt, az 50 éves K. Attilát, akit a kerületben további két betöréssel is összefüggésbe hoztak, amit társával a 45 éves K. Gézával követett el. Az is kiderült, hogy egyikük feleségének kocsijával jártak betörni.

A kerületi nyomozók a két férfit 2021. február 16-án elfogták, lakásaikból mobiltelefonokat, ruhákat, ékszereket,  valamint karórákat foglaltak le.

A rákosmentei nyomozók a két férfit kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanújával, K. Attilát ezen felül egy lopás kísérlete miatt is kihallgatták. Mindkét férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A BRFK XVII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további betörésekkel.