Hírek

Együtt italoztak, majd meglopta ismerősét a férfi, a rendőrök elfogták

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az 51 éves kertai lakost.

A rendőrségre a sértett tett bejelentést 2021. január 5-én arról, hogy újév első napján ismeretlen személy a külsővati családi házából és annak melléképületéből ellopta a motoros láncfűrészét, a mobiltelefonját és a sarokcsiszolóját.

A pápai nyomozók az adatgyűjtés eredményeként azonosították, majd nem sokkal később Adorjánházán igazoltatták a feltételezett elkövetőt, a sértett 51 éves kertai ismerősét. Előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy aznap együtt italozott a sértettel és később annak házához mentek. Míg a sértett a lakásba ment, ellopta a telefonját, majd a melléképületből elvitte a munkagépeket is. Az elkövető az ellopott tárgyakat eladta.

A rendőrök megállapították azt is, hogy a férfival szemben az Ajkai Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki, mert nem fizette meg a rá kiszabott pénzbírságot. A meg nem fizetett bírságot a bíróság elzárásra változtatta át, melynek letöltését nem kezdte meg az elkövető, így őt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.