Hírek

Elfogták a bringatolvajt

Az abonyi rendőrök egy órán belül előállították azt a 27 éves férfit, aki a helyi vasútállomáshoz tartozó tárolóból vitt el egy kerékpárt.

Az abonyi férfi 2021. január 13-án este vonattal érkezett haza. Miután leszállt, nem tudott elmenni a kerékpártároló mellett. Megakadt a szeme egy Csepel biciklin, azonban a rajta lévő zárat nem sikerült feltörnie. Végül egy női bringára esett a választása, amelynek lakatját egy mozdulattal lefeszítette, majd felpattant rá. Egyenesen egy ismerőséhez tekert vele, elmondása szerint a lopott kétkerekűt ajándékba szánta. 

A járgány tulajdonosa tett bejelentést a rendőrőrsre 2021. január 15-én. A helyi körzeti megbízott azonnal adatgyűjtésbe fogott, majd hatékony munkájának eredményeképpen néhány órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

 A férfit lakóhelyén fogták el, majd előállították és kihallgatták.

A gyanúsított nem tagadta a lopást, a zsaruknak arról is beszámolt, hogy hová vitte az elkötött vasparipát. Ott a rendőrök kutatást tartottak, melynek során megtalálták és lefoglalták, majd jogos tulajdonosának visszaadták azt.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsén S. Martinnal szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.