Hírek

Elfogták a sorozat-besurranót, akit a budapesti rendőrök hat elfogatóparancs alapján köröztek

A gyanúsított csuklóján akkor kattant a bilincs, amikor Hegyeshalomnál belépésre jelentkezett az országba.

A főváros IX. kerületében surrant be valaki egy lakásba még 2020 áprilisában, de a tulajdonos megzavarta, így üres kézzel menekült el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt, aki az eljárás adatai alapján további lopásokkal gyanúsítható.

A megalapozott gyanú szerint a férfi tavaly tavasszal, illetve nyáron főleg fővárosi üzlethelyiségekbe surrant be barátnőjével közösen, és összesen csaknem 2,5 millió forintot tulajdonított el. A több rendőri szervnél folyó ügyeket a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon egyesítették. A lopások miatt hat elfogatóparanccsal körözött férfi külföldre szökött.

A 24 éves B. Attilát végül a készenléti rendőrök fogták el Hegyeshalomnál, amikor 2021. február 2-án autóval belépésre jelentkezett az országba. A ferencvárosi rendőrök a tíz rendbeli lopással gyanúsított férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Azt is vizsgálják, hogy a páros összefüggésbe hozható-e a főváros területén elkövetett további hasonló bűncselekményekkel.