Hírek

Elhajtott, miután balesetet okozott Nyírpazonynál

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság számít az állampolgárok segítségére.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 15010/4282/2020. bűnügyi számon cserbenhagyás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás adatai szerint egy eddig ismeretlen járművezető közlekedett egy fehér színű, ismeretlen típusú és hatósági jelzésű személygépkocsival 2020. december 4-én 13 óra 15 perc körül Nyírpazonyban. A gépkocsivezető a Vasvári Pál utca és a Nyíregyházi út (4-es számú főút) kereszteződésében balra nagy ívben kanyarodott Nyíregyháza irányába, de figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és nem biztosított elhaladási elsőbbséget a főúton balról érkező személygépkocsinak. A Nyíregyháza felől Nyírtura irányába haladó jármű vezetője, hogy a főútra kihajtó gépkocsival elkerülje a balesetet, járművét balra kormányozta. Az ütközést így sikerült elkerülnie, de a manőver következtében áttért a menetiránya szerinti szemközti sávba, ott egy autóbuszmegállóba csapódott, majd tovább sodródott, és a közeli töltőállomás területén állt meg. A balesetet okozó ismeretlen járművezető megállás, és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhajtott Nyíregyháza irányába. A kisodródott gépkocsit vezető nő nem sérült meg, a járművében keletkezett anyagi kár.

Kérjük, hogy aki információval rendelkezik az eddig ismeretlen járművezető személyazonosságáról, tartózkodási helyéről, vagy a baleset körülményeiről, az jelentkezzen személyesen a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentést tehet.