Hírek

Elismerés és jutalom az életmentő rendőrnek

Hajmáskéren kigyulladt egy családi ház garázsa, a körzeti megbízott és katona járőrtársa mentette ki a lakásban lévő 14 éves fiút.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. március 19-én, 12 óra 28 perckor, hogy tűz ütött ki egy hajmáskéri családi háznál. A helyszínre érkező körzeti megbízottnak és katona járőrtársának a bejelentő elmondta, hogy tudomása szerint az ingatlanban egy 14 év körüli gyermek tartózkodik. A rendőr látta, hogy a ház kert felőli ablaka kitört, és onnan sűrű füst szivárgott ki. Mivel a bejárati ajtónál kopogtatásra és felszólításra nem válaszolt senki, ezért a körzeti megbízott berúgta az ajtót, míg katona járőrtársa a gázcsapot zárta el. A füsttel teli lakás folyosóján a rendőr megtalálta a fiút, majd kivezette a házból. Az időközben kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, a 14 éves fiút pedig a mentőszolgálat munkatársai további ellátás céljából kórházba szállították.

Tettéért Kelemen Gyula rendőr főtörzsőrmester, a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja 2021. március 23-án jutalmat vehetett át dr. Fellegi Norbert rendőr ezredestől, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől.

életmentésért jutalom