Hírek

Előállítás rövid úton

A gödöllői járőrök a helyszín közelében elfogták azt a 49 éves mártraverebélyi potyautast, aki megütött egy jegyellenőrt.

Alkalmi munkája végeztével, Hatvan felé, jegy nélkül vonatozott 2021. március 8-án délután a fővárosból a férfi – nem volt nála elegendő pénz, ezért nem váltott jegyet, gondolta, majd megegyeznek a kalauzzal. Próbálta a nála lévő apróval rendezni a problémát, ám a jegyellenőr a következő, gödöllői állomáson leszállította.

A peronon szóváltásba keveredtek, mire a potyautas – a gyanú szerint – pofon vágta, bokán rúgta a kalauznőt, majd elgyalogolt.

A segélykérésre kiérkező járőrök a helyszín közelében fogták el a férfit. Kihallgatásán beismerte, hogy megütötte a kalauzt. Magyarázata szerint a nő viselkedése és hangneme felidegesítette, azért bántotta, hogy megtorolja szemtelen, lekezelő beszédét. Tettét utólag megbánta.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.