Hírek

Embercsempészt fogtak el a somogyi rendőrök

Illegális migránsokat szállított autójával az M7-es autópályán a szerb férfi.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Balatonvilágosi Autópálya Alosztályának munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya információja alapján 2021. március 2-án 15 órakor az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a 111-es kilométer szelvényében, Zamárdi térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú járművet. Az igazoltatás során kiderült, hogy a szerb sofőrön kívül az autóban nyolc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt, valamint az utasokat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb sofőrrel szemben – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.