Hírek

Engedély nélkül, ittasan vezettek

Az esztergomi és a kisbéri járőrök is intézkedtek ittas járművezetővel szemben.

A helyi járőrök 2021. február 17-én 20 óra 37 perckor Esztergomban, a Visegrádi úton intézkedtek két helyi lakossal szemben, akik egy segédmotoros-kerékpárral közlekedtek, és bukósisakot nem viseltek. Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető 29 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért mintavétel céljából előállították. A mérési eredmények alapján ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt mindkettőjük ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A kisbéri járőrök ugyanezen a napon délelőtt Kisbéren, a Fáy András utcában állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért a rendőrök helyszíni bírsággal sújtották.  Az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. Az egyenruhások a mért eredmények alapján az 55 éves férfi ellen büntetőeljárást kezdeményeztek.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy már a kis mennyiségű alkoholfogyasztás is befolyásolja a biztonságos járművezetést, nagyobb mértékű fogyasztása pedig súlyos következményekkel járhat. Aki ittas állapotban vezet nem csak saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki.

Kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!