Hírek

Épségben találta meg a szabadnapos rendőr az eltűnt bácsit

A 77 éves idős urat sértetlenül vitte haza kollégánk autójával, miután a tegnap délutáni bevásárlásból nem tért haza és egész éjszaka keresték.

Egy 71 éves asszony tett bejelentést 2021. január 28-án 17 óra után az Encsi Rendőrkapitányságra, melyben elmondta, hogy idős férje 13 óra után bevásárolni ment, azonban nem tért haza és aggódik érte. A keresést már fiával megkezdték, de sehol sem találták férjét, aki koránál fogva olykor nehezebben tájékozódik.

Az Encsi Rendőrkapitányság azonnal megszervezte az eltűnt személy keresését, amelyet 29 fő az éjszaka folyamán is folytatott.

Szántó Róbert r. alezredes 2021. január 29-én 7 óra után éppen a kapitányságra tartott autójával, hogy szabadnapján is segítsen és újabb csapatot szervezzen az eltűnt férfi felkutatása céljából. Kollégánkat ekkor egy ismerőse hívta, aki elmondta neki, hogy Abaújdevecser településen kóborol az utcán egy sáros ruhás, idős ember, akinek személyleírása megfelelt a keresett személynek. A magát szolgálatba helyező rendőr azonnal a jelölt településre ment, ahol megtalálta az általa gyermekkora óta ismert férfit. A szerencsésen épségben meglett idős úr is felismerte Szántó Róbert r. alezredest, akinek kérdésére elmondta, hogy nincs panasza, nem fáj semmije, úgy emlékszik mindössze egy órája jött el otthonról. A 77 éves férfit kollégánk hazavitte és átadta aggódó feleségének.