Hírek

Évtizedes rutin

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány jutalommal ismerte el a két szegedi körzeti megbízott éberségét. A két főtörzsőrmester évtizedes tapasztalatának köszönhetően kattant a bilincs az elkövető kezén. Az ügy részleteiről videónkban számolnak be.

Egy kettős gyilkosság elkövetőjét nem szokták véletlenül elfogni, bizonyítja ezt a Szegeden történt bűncselekmény felderítése, amelyhez a körzeti megbízottak tapasztalt „zsaruszimata” vezetett.  

Hajdú Norbert r. főtörzsőrmester és Bodó Ádám Vince r. főtörzsőrmester 2021. január 6-án 20 óra után a kijárási korlátozás betartását ellenőrizte Szeged belvárosában, amikor egy sáros, véres ruhás férfit igazoltattak. A férfi, akit már a két körzeti megbízott jól ismert, hiszen többször intézkedtek vele szemben, eleinte mellébeszélt, nem tudott egyenes válaszokat adni a kérdéseikre. A 10 éve rendőrként szolgáló kollégák biztosak voltak abban, hogy komoly dolog történt, ezért folyamatosan faggatták, ennek eredményeként Ó. György megtört és elmondta, hogy „amúgy megöltem két férfit és megmutatom a helyszínt is”.  A körzeti megbízottak a férfit ekkor megbilincselték és a bűncselekmény helyszínére, a Kertész utcai kiserdőbe vitték, ahol egy sátorban megtalálták a két holttestet.

Az ügyben az eljárást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

A két egyenruhás kiemelkedő szakmai munkájához Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes is gratulált.