Hírek

Figyelmen kívül hagyták az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblát

Győr-Moson-Sopron megye útjain négy személyi sérüléssel és tizenegy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában.

Közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. január 28-án 16 óra 35 perckor. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 45 éves nő Toyota típusú járművével a 84-es számú főúton tartott Sopron felől, Nagycenk irányába. Haladása során úgy keresztezte a 84603-as számú utat, hogy az “Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a 84-es számú főúton Nagycenk felől, Sopron irányába közlekedő Mazda típusú gépkocsi részére, így karamboloztak. Az ütközés hatására a Toyota az úttest melletti füves árokban, míg a Mazda az úttesten keresztbe fordulva került nyugalmi helyzetbe.  A balesetben a járművek sofőrjei, illetve a Mazda utasa megsérült, őket a mentők kórházba vitték.   

1

Mosonmagyaróváron, a Széchenyi István utcán közlekedett az Aranyossziget utca irányába személygépkocsijával egy 27 éves helyi férfi 2021. január 28-án 18 óra 15 perckor. Haladása során a Széchenyi István utca és Mosonyi Mihály utca kereszteződésében, a kihelyezett “Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező Dacia személygépkocsinak, amelynek következtében összeütköztek. A baleset során a gépjárművekben anyagi kár keletkezett.

3

4

A balesetek körülményeit az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező! és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek!

Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Közlekedésük során igyekezzenek megérteni a másik járművezető, szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!