Hírek

Fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés Vásárosnaményban

Ittas járművezető ezúttal nem volt, de más szabályszegések miatt számos esetben intézkedtek a rendőrök.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai tartottak fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést a rendőrkapitányság illetékességi területén 2021. január 28-án. Az elsődleges cél a közúti balesetek megelőzése érdekében a közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt. Az ellenőrzés kiterjedt a passzív biztonsági eszközök, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatára, valamint az ittas járművezetők kiszűrése. A rendőrök vizsgálták a személy- és teherszállításra, a vezetési- és pihenőidő, valamint a tranzitútvonalak szabályainak betartását is. Külföldi állampolgárok esetében ellenőrizték a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is.

A rendőrök biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 17 járművezetővel szemben intézkedtek és szabtak ki közigazgatási bírságot. Kézben tartott mobiltelefon használata és a tranzit szabályok megsértése miatt 2-2 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot. Két járművezetővel szemben azért kellett intézkedni, mert nem biztosítottak elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosoknak. Szabálysértési eljárást kezdeményeztek azzal a két járművezetővel szemben, akik engedély nélkül átalakított gépjárművel közlekedtek. Kisebb fokú szabályszegések elkövetése miatt számos esetben alkalmaztak figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.  

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek. 

…hogy mindenki hazaérjen!