Hírek

Fontos, hogy jól lásson!

A szélvédő tisztaságának és épségének fontosságára hívták fel a rendőrök a figyelmet Várpalotán.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai baleset-megelőzési jelleggel tartottak ellenőrzést 2021. február 4-én, délelőtt Várpalotán. A rendőrök felhívták a gépjárművel közlekedők figyelmét a pára- és jégmentesítés fontosságára, továbbá a megváltozott útviszonyoknak, időjárási körülményeknek megfelelő közlekedésre.

Az ellenőrzés során a járőrök ellenőrizték a gépkocsik műszaki állapotát, a világítóberendezések működőképességét, melyeket valamennyi megállított járműnél rendben találtak. A járművezetők páratörlő kendőt és kavicsfelverődés esetére szennyeződéstől óvó fóliát kaptak a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársaitól.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy fogadják meg az alábbiakat:

  • Elindulás előtt mindig ellenőrizzék a gépkocsijukat, teljesen tisztítsák meg a szélvédőt, és távolítsák el a ráfagyott, ráhullott csapadékot!
  • A havat ne csak a szélvédőről takarítsák le, hanem a jelző- és világító berendezésekről is. Ha lehetőség van rá, a motorháztetőn, a gépkocsi tetején és csomagtartóján se hagyjanak havat, mert az a haladás során leesik, és másokat veszélybe sodorhat!
  • A belső párásodás megszüntetése nélkül ne induljanak útnak! A legjobb mód a szélvédők szárítására az üvegekre irányított, intenzív fokozatra kapcsolt légkondicionáló használata.