Hírek

Garázsfeltörőket fogtak az esztergomi rendőrök

A nyomozók két férfit hallgattak ki gyanúsítottként. Az eljárás során sikerült az ellopott értékeket is hiánytalanul megtalálni, amit a károsultak hamarosan visszakapnak.

A rendőrségre 2020. január 6-án több bejelentés is érkezett arról, hogy Esztergomban több garázsba betörtek. A helyszíni szemle során megállapításra került, hogy volt olyan ingatlan amit az elkövetők nem tudtak kinyitni, de volt, amiben csak kutatást végeztek. Az esztergomi rendőrök az ügyben adatgyűjtést végeztek, térfigyelő kamerák felvételeit elemezték, tanúkat hallgattak meg. A többnapos kitartó nyomozói munka során sikerült azonosítani a két tettest, egy 25 éves csávolyi és egy 30 éves balatonalmádi lakost. A két férfit a nyomozók 2021. január 14-én előállították.

A kutatások során a nyomozók az ellopott tárgyakat hiánytalanul megtalálták és lefoglalták. A tettesek műszaki cikket, szerszámgépeket, kerékpárt, horgászbotokat loptak el. A két főt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük lopás bűntett és vétség, valamint lopás vétség kísérlet miatt indult büntetőeljárás. A 25 éves férfi ellen kábítószer birtoklása miatt is indult eljárás, mivel a kábítószerteszt vele szemben pozitív eredményt mutatott. A rendőrség még vizsgálja, hogy az elkövetők követtek-e el más, hasonló jellegű bűncselekményt.