Hírek

Gépkocsilopásért felelhetnek

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak azzal a három helybéli férfival szemben, akik a gyanú szerint lopott kulcs használatával tulajdonítottak el egy autót.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. október 9-én este a kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helyi fiatalt. A nyomozás adatai szerint a 18 éves férfi a délelőtti órákban egy megyeszékhelyi cég munkahelyi öltözőszekrényéből eltulajdonított egy női táskát, amiben pénztárca, mobiltelefon és egy kocsikulcs volt. A lopott kulcs használatával a tolvaj a parkolóban beindította a sértett autóját, és elhajtott a helyszínről.   

Az egyenruhások már a nyomozás kezdeti szakaszában elrendelték a jármű körözését, és ez alapján meg is találták a keresett autót. A járművezetőt előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ő jelenleg szabadlábon védekezhet.

A büntetőeljárás során a nyomozók megállapították, hogy Cs. Alexnek két segítőtársa is volt a bűncselekmény elkövetésekor. A rendőrök a 27 éves Cs. Csabát és a 38 éves P. Tamást szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban adták át az ügyészségnek.