Hírek

Gyalogos-átkelőhelyen gázolt a sofőr

Győr-Moson-Sopron megye útjain a rendőrök három személyi sérüléssel és három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Győrben, a Liget utcában közlekedett személygépkocsijával egy 48 éves győri nő 2021. július 29-én 7 óra 35 perckor. Haladása során a Liget utca és a Szalay Imre utca kereszteződésében – vélhetően figyelmetlensége miatt –  úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a zebrán gyalogosan haladó 47 éves nőnek, és őt elütötte. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

2

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

3

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet! 
  • A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseit és előírásait betartva közlekedjenek!
  • A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

…hogy mindenki hazaérjen!