Hírek

Gyermekotthonból is loptak

Legalább tizenkét alkalommal követett el bűncselekményt az a páros Szekszárdon, melynek egyik tagját a múlt héten rablás miatt tartóztatták le.

Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett szekszárdi üzletekből, hogy ismeretlen személy az áruvédelmi eszközt az árucikkekről eltávolítva lopott el értékeket. Az esetek kapcsán a szekszárdi nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során a látókörükbe került egy 21 éves tamási férfi, aki több lopást is elismert. Az eljárás során kiderült, hogy az elkövetőnek több alkalommal is volt társa, az a 19 éves paksi fiú, aki január végén két rablást is elkövetett a megyeszékhelyen.

A beszerzett bizonyítékok alátámasztották, hogy a 21 éves férfi hét alkalommal önállóan követett el lopásokat, társa három alkalommal lopott egyedül, és legalább két alkalommal közösen követtek el bűncselekményeket. Az egyik ilyen esetben a faddi gyermekotthonból loptak el babakocsikat és egyéb tárgyakat. Az értékek egy részét a rendőrök a kutatások alkalmával megtalálták, és a napokban visszaadták az otthon képviselőjének.     

A szekszárdi rendőrök vizsgálják azt is, hogy az elkövetők további bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e.