Hírek

Győr-Moson-Sopron megyei összefoglaló

Az elmúlt 24 óra mérlege számokban.

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és négy anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 8627-es számú úton, Völcsej térségében, 2021. január 16-án 9 óra 10 perckor. Egy 25 éves cseh férfi közlekedett tehergépjárművel Völcsej felől, Lövő irányába. Haladása során sebességét nem az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, amelynek következtében –  egy enyhén jobbra ívelő kanyarban – a síkos útfelületen a járműszerelvény megcsúszott és a vízelvezető árokba csapódott. A sofőr a biztonsági övet nem használta ezért a baleset során megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A szolgálatot ellátó állomány összesen két embert fogott el, ebből egyet bűncselekmény elkövetése közben értek tetten, míg egyet azért, mert vele szemben körözés volt érvényben.

Az egyenruhások 380 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során egy járművezetőnél jelzett pozitív értéket a műszer.

A mosonmagyaróvári rendőrök Újrónafő és Jánossomorja között, egy kavicsos úton igazoltatták egy hatósági jelzés nélkül közlekedő személygépkocsi sofőrjét 2021. január 16-án 1 óra 39 perckor. Az ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a gépkocsit, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították. A légalkoholmérő berendezéssel történő mérés eredményeként a járművezetővel szemben büntető eljárás indul.