Hírek

Győr-Moson-Sopron megyei összesítő

Az elmúlt 24 óra mérlege számokban.

Az elmúlt 24 órában hat anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A szolgálatot ellátó állomány összesen tizenkét embert fogott el, ebből hármat bűncselekmény elkövetése közben értek tetten, két személlyel szemben körözés volt érvényben.

A rendőrök Győrben, a Bálint Mihály utcában intézkedtek egy 25 éves férfivel és egy 18 éves nővel szemben 2021. január 25-én 17 óra 10 perckor. A járőrök a két személy igazoltatása során megállapították, hogy a Győri Rendőrkapitányság mindkettőjüket körözi, ezért az egyenruhások elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították őket.

A járőrök Hegyeshalomban a vasútállomás előtt igazoltattak egy 36 éves egyeki férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság körözi őt, ezért az egyenruhások elfogták, majd a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

Az egyenruhások 472 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során négy járművezetőnél jelzett pozitív értéket a műszer.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történ Sopronban a Fehér Dániel utcában, 2021. január 25-én 10 óra 30 perckor. Egy bolt parkolójából tolatott ki személygépkocsijával egy férfi, azonban a manőver során nem biztosított elsőbbséget egy jobbról érkező és a Vitnyéd utca felé közlekedő autónak. A szabályosan haladó jármű vezetője az ütközést nem tudta elkerülni és a hátramenetet végző gépkocsi a jobb első ajtajának ütközött. A balesetet okozó sofőr miután megtudta, hogy a másik fél rendőri intézkedést szeretne kérni autójába ülve elhajtott.

.

A helyszínre érkező járőrök azonban a rendszáma alapján felkutatták az 56 éves soproni férfit, akivel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A baleset okozója arra hivatkozott, hogy az esemény megtörténtét követően fogyasztott alkoholt, ezért őt az egyenruhások további mintavétel érdekében a helyi kórházba előállították.

A rendőrök Mosonmagyaróváron a Kossuth Lajos utcában igazoltatták egy személygépkocsi vezetőjét 2021. január 25-én 5 óra 7 perckor. Az ellenőrzés során a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében a helyi rendőrkapitányságra előállították.