Hírek

Gyors felderítés Szolnokon

Régi ismerősként üdvözölték az ismeretlent azért, hogy ölelés közben meglopják, de a sértett észrevette, hogy megkárosítják. Az éppen a közelben tartózkodó szolnoki járőrök azonnal elfogták a feltételezett elkövetőket.

Egy helyi férfi és egy nő egy szolnoki parkban, 2021. július 31-én a hajnali órákban megszólítottak egy helybéli lakost azért, hogy tőle cigarettát kérjenek. A beszélgetés közben a sértett derekán viselt övtáskájából ellopták a pénztárcáját, amiben személyes iratai és bankkártyája is benne volt. A sértett észlelte, hogy megkárosítják, ezért szóváltásba keveredett a párossal. A hangoskodásra felfigyeltek a közelben járőröző rendőrök és a jogsértőket a helyszínen elfogták, majd a Szolnoki Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 30 éves nőt és 39 éves társát. A nő beismerő vallomást tett és elmondta, hogy észrevették, hogy a férfi övtáskájának cipzárja nincs összehúzva, ezért úgy gondolták, kihasználják a kínálkozó lehetőséget. A páros – mint egy régi ismerőst – üdvözölte a sértettet, majd egyikük kiemelte a pénztárcát az övtáskából.

A pénztárca – lefoglalást követően – visszakerült jogos tulajdonosához. A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.