Hírek

Halálos lakástűz Kispesten

2021. március 28.

Szombat éjjel fél 12-kor érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenkilencedik kerületében, az Eötvös utcában egy lakás ég. Egy kispesti panelház egyik hatodik emeleti lakásában keletkezett a tűz. A helyszínre három járművel vonultak a tűzoltók, akik gyorsan megfékezték a lángokat. A mindössze fél négyzetméteres tűz az ágy mellett keletkezett. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a lakásban. Az eset körülményeit, a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem kivizsgálja.

Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy tragédia legyen a vége. Egy néhány négyzetcentiméteres kis tűz miatt is keletkezhet annyi füst, amely halálos füstmérgezést okoz. Az ilyen esetek megelőzésére szolgál a füstérzékelő, amely a tűz keletkezésének legelején jelez. Idén már 2120 lakástűz volt Magyarországon, 151 ember szenvedett füstmérgezést, 25 emberen pedig már nem lehetett segíteni. Füstérzékelővel ezeket az eseteket meg lehetett volna előzni.

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.