Hírek

Három illegális migránst szállított autójában a szerb férfi

A sofőrt és három utasát előállították a rendőrök.

A székesfehérvári rendőrök a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján 2021. február 5-én 13 óra 5 perckor, a 62-es számú főúton, Székesfehérvár külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú személygépkocsit, amelyet egy szerb férfi vezetett.

A jármű utas-, valamint csomagterében három illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Az utasok sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket a rendőrök a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, a szerb gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.