Hírek

Három ittas férfit is elfogtak a Vas megyei rendőrök – az egyik nem állt meg a rendőri jelzésre sem

Mindhárom személy ellen büntetőeljárást indított az illetékes rendőrkapitányság.

Egy gépkocsival közlekedő budapesti férfit akartak igazoltatni a rendőrök 2021. április 3-án, az esti órákban, Szombathely belterületén, mert anyagi káros közlekedési balesetet okozott. A gépkocsit vezető férfi a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva, továbbhajtott járművével. A celldömölki rendőrök a 84-es számú főúton ellenőrzés alá vonták a sofőrt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a személy ittasan ült a volán mögé, ezért mintavételre előállították. A férfival szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, valamint a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárást indított a Celldömölki Rendőrkapitányság.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. április 3-án Csehi belterületén. Egy helyi lakos quaddal közlekedett a Kossuth Lajos utcában a Rákóczi Ferenc utca irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát a járműve felett, lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd egy ott parkoló gépkocsi elejének ütközött. A sofőr a balesetben súlyos sérülést szenvedett. Felmerült a gyanú, hogy a férfi alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, ezért őt mintavétel céljából előállították. A Vasvári Rendőrkapitányságon vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési eljárást indult.

Munkatársaink 2021. április 3-án, egy személygépkocsival közlekedő 59 éves férfit igazoltattak Körmend belterületén. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A férfival szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, mielőtt a volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától! Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!