Hírek

Három ittas sofőr egy nap alatt

A Tolna megyei rendőrök több balesetet is megelőzhettek azzal, hogy az alkohol befolyása alatt közlekedő járművezetőket kiszűrték a forgalomból.

Az országban a sérüléses balesetek 9,7%-át okozták az ittas sofőrök 2020-ban. Tolna megyében ez az arány az országos átlagnál kicsit magasabb, 10,7 % volt. A megye rendőrei a balesetek megelőzése és az ittas sofőrök kiszűrése érdekében rendszeresen ellenőrzik a Tolnában közlekedő járművezetőket.

Az elmúlt 24 órában munkatársaink három olyan sofőrt is ellenőriztek, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak. Egy 60 éves férfi február 7-én az esti órákban Szekszárdon közlekedett ittasan, míg február 8-án egy 21 éves bikácsi fiatal Nagydorogon, és ugyanazon a napon egy 67 éves helyi férfi vezetett Dunaföldváron alkohol befolyása alatt. A rendőrök mindhármukat további mintavételre előállították, és velük szemben büntetőfeljelentést tettek ittas járművezetés elkövetése miatt.

Kérjük, az akár tragédiákkal is végződő balesetek elkerülése érdekében soha NE ÜLJENEK a volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak!

… hogy mindenki hazaérjen!