Hírek

Három migránst szállított autójában a magyar férfi Szombathelyen

A sofőrt és három utasát előállították a rendőrök.

A szombathelyi rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Pécsi Osztályának információja alapján – 2021. január 29-én 8 óra 49 perckor Szombathelyen, a Repülők útján állítottak meg egy magyar rendszámú gépjárművet, amelyet egy 47 éves magyar férfi vezetett. A személygépkocsiban három személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az intézkedés során az utasok azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

kép

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.