Hírek

Három órán belül bilincsben

Még tartott a fenyegetéssel érintett épületek átvizsgálása, amikor az érdi rendőrök elfogták a gyanúsítottat.

Két érdi és egy százhalombattai épület felrobbantásával fenyegetőző bejelentés érkezett 2021. január 31-én 13 óra 16 perckor a 112 segélyhívóra. A telefonáló Portyás Sándorként mutatkozott be és találkát követelt egy nőismerősével, különben beváltja fenyegetését. A bejelentés tartalma alapján haladéktalanul rendőri erők indultak a három címre, az elsőként küldött egységekhez további megerősítő erők csatlakoztak, rövid időn belül fél kapitányságnyi egyenruhás hasított a helyszínekre.

Az épületek kiürítése és átvizsgálása még tartott, amikor az ezzel párhuzamosan zajló felderítőmunka fővárosi elfogást eredményezett. Az érdi rendőrök 2021. január 31-én 16 óra 5 perckor a Budapest II., Margit körútról állították elő azt a 32 éves lakcím nélküli férfit, aki a fenyegető hívást kezdeményezte. Mire az átvizsgálás befejeződött és kiderült, egyik épületben sincs robbanószer, vagy robbantásra alkalmas eszköz, a nyomozók már Sz. Róbert vallomását rögzítették.

Sz. Róbert részletesen beszélt indítékáról és a bejelentéskor említett álnevet is megmagyarázta: a „portyás” a sátán kutyája, a keresztnevet pedig az alapján választotta, hogy a hamis vezetéknév milyen betűre végződik.

Elmondása szerint minden egy nő miatt történt, akit sem a fejéből, sem a szívéből nem tud kiverni. Telefonjának háttérképe is plátói szerelme, legalább láthassa, ha már nem találkozhat vele. Bevallotta azt is, nincs és soha nem is volt bombája, csak mérges volt.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 32 éves őrizetbe vett férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.