Hírek

Határrendészeti összesítő Veszprém megyéből

A rendőrök két embercsempésszel és nyolc illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának információi alapján 2021. január 11-én, 10 óra 42 perckor a 8-as számú főúton, Devecser közelében állítottak meg egy német rendszámú kistehergépkocsit, amit egy 31 éves román férfi vezetett.

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön és egy 44 éves román utason kívül nyolc illegális migráns utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A két román férfit, valamint az utasokat előállították. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A román gépjárművezetővel és segítőjével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

migráns

migráns