Hírek

Hátizsákjába pakolta a gépeket

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy bogyiszlói férfival szemben folytattak, aki több alkalommal is lopott szerszámokat az egyik szekszárdi hipermarketből.

Az egyik helyi üzlet képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, aki a boltból 2021. január 8-án ellopott több szerszámgépet is oly módon, hogy azokat dobozaikból kipakolta és a hátizsákjába rakta, majd fizetés nélkül távozott. Néhány nappal később újra megjelent az üzletben ugyanaz a személy, de ekkor a biztonsági személyzet már felismerte őt. A férfi ekkor is bepakolta a szerszámgépet a táskájába, majd fizetés nélkül akart távozni, de a biztonsági őrök feltartóztatták. Az elkövetőt a rendőrök előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki lopás elkövetése miatt.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a 48 éves bogyiszlói férfi három alkalommal lopott a boltból néhány nap alatt, így őt a rendőrök egyrendbeli folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A férfi lakásán tartott kutatás során az ellopott gépek egy részét lefoglalták.

A szekszárdi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket a napokban befejezték és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.