Hírek

Hírek Békés megyéből

Őrizetbe vétel és kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt történt rendőri intézkedés Békéscsabán, garázdaság Sarkadon.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2021. január 6-án délután szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. A Békéscsabai Járásbíróság órákkal korábban megtiltotta neki, hogy 45 napig felkeresse az édesanyját. Ennek ellenére elment hozzá és bement a házába. A rendőrkapitányság munkatársai az 50 éves férfit a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrök egy 29 éves német állampolgárságú  férfi kabátjában 2021. január 6-án Békéscsabán, a vasútállomás várótermében. A Békéscsabai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A rendőrök a növényi törmeléket lefoglalták és a hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg.

Sarkadon, a Bokor utcából 2021. január 6-án 14 óra 30 perc körül előállítottak a rendőrök három férfit, mert egy ház előtt, majd az épületben is dulakodtak egymással. A verekedés során ketten megsérültek. A Sarkadi Rendőrkapitányságon csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indult eljárás és a nyomozók vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a konfliktusban.