Hírek

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű és két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Jászárokszállás belterületén 2021. január 4-én 6 óra 30 perc körül. A gépjárművezető haladása során egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez ért, ott megállt majd elindult és az úttesten áthaladó gyalogost elütötte. A jogsértő Vámosgyörk irányába megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A gyalogos a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható jászárokszállási lakost és a gépkocsiban utazó társát, akiket gyanúsítottként kihallgattak. A gyanúsítottak elmondták, hogy nem észlelték a terhükre rótt cselekményt. A Jászberényi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket mindig fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közelítsék meg.

… hogy mindenki hazaérjen!