Hírek

Húsvétkor is csatolják be a biztonsági övet!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a balesetek megelőzésére.

Megszokott az a gyakorlat, hogy a rendőrség húsvét idején az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is –, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg!

A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Még mindig sokan nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy idén húsvétkor se feledjék: járművezetőként szeszes italt ne fogyasszanak! Kapcsolják be a járműben a biztonsági övet és hívják fel utastársaik figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

A közlekedők idén húsvétkor is határozott és következetes rendőri fellépésre számíthatnak.

…hogy mindenki hazaérjen!