Hírek

Igazoltatták, majd elfogták az embercsempészt a balassagyarmati járőrök

Személygépkocsival szállított négy illegális migránst a 31 éves férfi, akit a rendőrök Balassagyarmat belterületén elfogtak.

 A balassagyarmati járőrök 2021. március 28-án 20 óra 30 perckor a város belterületén egy külföldi rendszámú személygépkocsit ellenőriztek. A járművet vezető 31 éves magyar állampolgáron kívül a gépkocsiban négy – magukat török állampolgárnak valló, Magyarországon jogellenesen tartózkodó – személy utazott.

A négy férfi magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudta, ezért a járőrök a sofőrt és az utasokat a helyszínen elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai embercsempészés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendeltek el a gépjárművet vezető 31 éves debreceni lakos ellen. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Meghallgatásukat követően a négy török állampolgárt – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.