Hírek

Ismételt akció az illegális gyorsulási versenyek ellen

A fővárosi rendőrök egy éjszaka alatt két kerületet is ellenőriztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. és XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai közösen 2021. július 30-án éjjel az Óbudán és Angyalföldön közlekedő autósokat ellenőrizték. A közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított, versenyzésre feltuningolt járművek kiszűrése volt, de az egyenruhások más szabályszegéseket is feltártak.

A rendőrök összesen 106 autót ellenőriztek. Két embert fogtak el ittas járművezetés, illetve járművezetés tiltott átengedése miatt, melyről videó is készült.

Két engedély nélkül átalakított autó vezetőjével szemben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök. Jogosítvány, valamint biztosítás nélküli vezetés, átírás elmulasztása és forgalomból kivont járművel történő közlekedés miatt összesen hat szabálysértési feljelentést tettek.

Az egyenruhások egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot piros lámpán való áthajtás miatt, hét esetben helyszíni bírságot: volt, aki mobiltelefont használt vezetés közben, vagy okmány, illetve biztosítás nélkül vezetett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására.