Hírek

Ittas járművezetés miatt indítottak eljárást a kaposvári rendőrök

Két autó ütközött a 610-es úton.

Az ügy adatai alapján 2021. március 12-én délelőtt egy taszári lakos Kaposvár belterületén anyagi káros közlekedési balesetet okozott. A férfi autójával vélhetően nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte lekanyarodó személygépjárműtől, így összeütköztek.

A helyszínre érkező rendőrök ellenőrizték a sofőrt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Az egyenruhások a férfit elfogták, és mintavétel céljából előállították. A közlekedésrendészek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!