Hírek

Ittas járművezető szenvedett balesetet Vas megyében

A sofőr a hatósági házi karantén szabályait is megszegte, vele szemben több eljárás is indult a Sárvári Rendőrkapitányságon.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a sárvári rendőrök 2021. április 19-én, az esti órákban Sárváron. Egy csényei lakos közlekedett autójával Csénye irányából a 8701-es számú út felé, amikor haladása során lesodródott az útról és a vízelvezető árokba csapódott. A helyszíni intézkedés során a gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre és orvosi ellátásra kórházba szállították. A balesetben a sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben megsérült. Munkatársaink megállapították továbbá, hogy a férfi a cselekményét a vele szemben elrendelt hatósági házi karantén ideje alatt követte el.

A gépkocsivezetővel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, a hatósági házi karantén szabályainak megszegése miatt pedig közigazgatási eljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság. A baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.