Hírek

Ittas járművezetők Jász-Nagykun-Szolnok megye útjain

Az elmúlt héten megyénkben 25 járművezető döntött úgy, hogy ittas állapotban, mások életét is veszélyeztetve ülnek a volán mögé.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai az elmúlt heti ellenőrzések során 25 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A rendőrség öt esetben közigazgatási bírságot alkalmazott, nyolc esetben szabálysértési eljárást kezdeményezett, míg tizenkét gépkocsivezető ellen járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére! Az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában, hiszen a jogsértők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Kérjük, a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! 

…hogy mindenki hazaérjen!