Hírek

Ittas járművezetőket szűrtek ki a forgalomból a keszthelyi rendőrök

Két sofőr esetében is jelzett az alkoholteszter.

A keszthelyi rendőrök 2021. január 17-én 18 óra 32 perckor Keszthelyen, a Napfény soron megállítottak egy személyautóval közlekedő helyi nőt. Az ellenőrzés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a sofőrt további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították.  A járőrök a mérési eredmények alapján a nővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.  

Szintén a Balaton-parti város rendőrei intézkedtek egy 34 éves helyi férfival 19 óra után, aki Keszthelyen, a Külső Zsidi úton közlekedett autójával, amikor az egyenruhások igazoltatták. A rendőri intézkedés során felmerült a szeszesital-fogyasztás gyanúja, a férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értékkel zárult, ezért a sofőrt további mintavétel céljából a Keszthelyi Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a rendőrök az ügyben büntetőeljárást kezdeményeztek, a sofőr vezetői engedélyét elvették.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!
  • A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.
  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

… hogy mindenki hazaérjen!