Hírek

Ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Vas megyében

Egy férfival és egy nővel szemben indult büntetőeljárás.

Személyi sérüléssel végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. január 15-én Vasváron. Egy helyi nő személyautóval közlekedett a Munkácsy Mihály utcában a Győrvári utca felől, amikor haladása során elvesztette uralmát a járműve felett, letért az útról és egy betonhídnak ütközött. A balesetben a gépkocsivezető könnyű sérüléseket szenvedett. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint közlekedési szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Ugyancsak ittasan vezette gépkocsiját az a férfi, akit 2021. január 16-án igazoltattak a rendőrök Gyöngyösfaluban. A helyszíni intézkedés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A sofőrrel szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Kőszegi Rendőrkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… hogy mindenki hazaérjen!