Hírek

Ittas vezetők Vas megyében

A szombathelyi rendőrök eljárást indítottak a sofőrökkel szemben.

Munkatársaink 2021. február 1-jén, a reggeli órákban egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost igazoltattak Szombathelyen. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A 45 éves férfi vezetői engedélyét sem tartotta magánál. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Anyagi káros közlekedési balesetet okozott az az 50 éves sofőr, akit 2021. február 1-jén igazoltattak a rendőrök Szombathelyen. A balesetet okozó gépjármű vezetőjével szemben a helyszíni intézkedés során alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A férfival szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… hogy mindenki hazaérjen!