Hírek

Ittasan, a forgalommal szemben közlekedett – a járőrök előállították

Még mielőtt balesetet okozhatott volna az M35-ös autópályán, a görbeházi férfit megállították a rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Hajdúböszörményi Autópálya Alosztályának járőrei 2021. január 16-án 4 óra után arra lettek figyelmesek, hogy az M35-ös autópályán velük szemben egy autó szabálytalanul, bizonytalan úttartással közlekedik.

Az egyenruhások haladéktalanul megállították a gépjárművet, amit egy 44 éves görbeházi férfi vezetett. A járőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, az autó tulajdonjogát hitelt érdemlően nem tudta igazolni, továbbá nem használta a biztonsági övét. A jármű vezetője elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, de arra nem tudott választ adni, hogy miért szegte meg a kijárási korlátozás szabályait.

A rendőrök a férfit további mintavételre előállították, és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást, míg a többi jogsértés miatt szabálysértési eljárást indítottak.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! Az autópályán forgalommal szemben történő közlekedés kiemelten balesetveszélyes! A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is a biztonságos és balesetmentes közúti közlekedés elősegítését tekinti egyik fő céljának, ezért nyomatékosan kérjük, hogy kizárólag vezetésre alkalmas állapotban üljenek a volán mögé!

… hogy mindenki hazaérjen!