Hírek

Ittasan és jogosítvány nélkül vezetett a férfi, a járőrök elfogták

A pápai rendőrök eljárást indítottak a balesetet okozó pápateszéri sofőrrel szemben.

Az eljárás adatai szerint 2021. január 9-én, éjjel Csóton közlekedett autójával a 24 éves pápateszéri lakos, mikor járművével letért az úttestről, majd egy oszlopnak és egy parkoló autónak ütközött. Ezután a férfi a járművel továbbhajtott, majd pár száz méter múlva az úttest mellett lévő árokba csúszott.

A balesetet követően a sofőr a helyszínről gyalog távozott, nem sokkal később a járőrök a közelben igazoltatták. A vele szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi jogosítvánnyal nem rendelkezik, a kocsit a forgalomból ideiglenesen kivonták, valamint annak műszaki érvényessége is lejárt.

Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult, az engedély nélküli vezetés, a műszaki érvényesség lejárta és a forgalomból kivont járművel történt közlekedés miatt a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben, a kijárási korlátozás megszegéséért pedig helyszíni bírságot szabtak ki részére.

baleset