Hírek

Ittasan okozott balesetet a megalapozott gyanú szerint

A lenti rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy 19 éves kányavári nő közlekedett személyautóval 2020. augusztus 30-án 10 óra 45 perckor a 7416-os számú úton a 86-os út felől Csesztreg irányába, utast nem szállított. Egy erősen balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a gépkocsija felett, először balra, majd ellenkormányozva jobbra sodródott, végül az úttestről letérve a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba hajtott, ahol élőfáknak ütközve állt meg. A baleset során a jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A rendőri intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították. A Lenti Rendőrkapitányság munkatársai a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan vagy vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt járművet vezet, az elfogadhatatlan kockázatot vállal és ezzel saját, illetve mások életét és testi épségét is veszélyezteti!

A közlekedési szabályok betartásával a közúti tragédiák elkerülhetők!

…hogy mindenki hazaérjen!