Hírek

Ittasan, rendszám nélküli autóval menekült a rendőrök elöl – elfogták

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Pacsai Rendőrőrs körzeti megbízottai 2020. szeptember 18-án este Nagykapornakon, a Dózsa György utcában közlekedtek szolgálati gépkocsival, amikor észlelték, hogy előttük egy rendszám nélküli személyautó halad az Ország út irányába. Megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával követni kezdték a járművet, melynek vezetője nagy sebességgel a Város hegy felé hajtott, majd több kilométer megtétele után egy vízmosásban elakadt.

Az autót vezető 28 éves kisbucsai férfinál felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, melyet az alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett. A sofőrt az egyenruhások elfogták, majd további mintavételre előállították, ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. Az eljárás során a rendőrök a férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszeg Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.