Hírek

Ittasan vezetett az eltiltás hatálya alatt a férfi, eljárás indult ellene

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései Veszprém megyében.

Az elmúlt 24 órában a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány két személyt vett őrizetbe és hét embert fogott el. Hét főt állítottak elő, köztük ötöt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben hajtottak végre.

A rendőrök Veszprémben, a Rezeda közben igazoltattak egy autóval közlekedő 43 éves felsőörsi lakost 2021. január 9-én, 14 óra 50 perckor. Az intézkedés során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, valamint a járőrök megállapították azt is, hogy a sofőr 2024. február 5-ig a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A férfit további mintavételre előállították, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Az ittas járművezetésért büntetőeljárás indult ellene.

A fenti eseten túl további három sofőrrel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a Veszprém megyei rendőrök. Egy esetben büntetőeljárás indult, két járművezetőnek közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően.