Hírek

Ittasan, vezetői engedély nélkül közlekedett egy nő Salgótarjánban

Az 50 éves járművezető ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárták a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 50 éves salgótarjáni lakos ellen.

A járőrök 2020. november 11-én 19 óra 55 perckor Salgótarjánban, a Csokonai úton ellenőriztek egy gépjárművet és az azt vezető nőt. A rendőrök a sofőr igazoltatása során megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért őt további mintavételre előállították.

A salgótarjáni lakos a rendőröknek elismerte, hogy elindulás előtt alkoholt fogyasztott. A hatóság tagjai a büntetőeljárás során a nőt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt eljárást kezdeményeztek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.