Hírek

Jármű önkényes elvétele Pálfán

A tulajdonosok tudta, beleegyezése és érvényes vezetői engedély nélkül, ittasan közlekedett a 25 éves szalkszentmártoni férfi.

A Nagydorogi Rendőrőrs jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 25 éves szalkszentmártoni lakos ellen.

A férfi a nyomozás adatai alapján 2021. március 20-án a hajnali órákban saját autójával érkezett Pálfára, amivel később árokba hajtott. Mivel mindenképpen szeretett volna hazajutni, egy parkoló – annak nyitott állapotát kihasználva – gépkocsiba bemászott, azt megrongálta, de elindítani nem tudta. Egy másik, mellette parkoló autót az abban hagyott kulccsal beindított és azzal a tulajdonos engedélye nélkül elhajtott. A gyanúsítottat a rendőrök elfogták, majd előállították. A férfi alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult, és a rendőrök megállapították azt is, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A 25 éves szalkszentmártoni férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt is eljárást indított a rendőrség. A kijárási tilalom megsértése miatt is intézkedtek a férfival szemben az egyenruhások.