Hírek

Járőrautón érkezett a segítség

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Járőrszolgálati Alosztályának egyenruhásai egy sárban elakadt asszonynak és kislányának nyújtottak gyors segítséget.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. május 23-án kevéssel éjfél előtt kétségbeesett hívás érkezett. Egy 36 éves fiatalasszony telefonált, és elmondta, hogy elakadt az autójával Kecskemét külterületén egy földes úton, amely az esőben gyakorlatilag járhatatlanná vált. A nővel volt a 8 éves kislánya is. Az anya elmondta, hogy az autó akkumulátora tönkrement, a fűtés nem működik, és valójában nem is tudja megmondani, hogy pontosan hol van, mert a telefonja helymeghatározóját nem tudja kezelni.

A tevékenység-irányítási központ munkatársai azonnal értesítették a kecskeméti járőröket, akik mobiltelefonon felvették a kapcsolatot az asszonnyal. Az ő iránymutatásuk alapján kiderítették a helyszín GPS koordinátáit, és rövid időn belül meg is találták anyát és lányát. A segítőkész járőrök először próbálták az autó hibáját orvosolni, ám ez nem sikerült, így a járművet kitolták a sárból egy biztonságos helyre, végül a bajba jutott 8 éves kislányt és édesanyját otthonukba szállították.